Mokia

lauantai 4. maaliskuuta 2017

Mun alkuperäinen tarkoitus oli tehdä postaus, jossa kerron miten olen oppinut asioita kantapään kautta. En kuitenkaan keksinyt niitä tarpeeksi, joten päätin yhdistää tähän myös mokia, joita olen tehnyt esimerkiksi leipoessani. Tässä postauksessa kerron kahdesta aiheesta, leipomisesta ja koodailusta.

jääpuikko ja oksa


LEIPOMINEN

- Aloitetaan sillä, minkä olen tehnyt ainakin sata kertaa. eli, kun leivos on tarkoitus tehdä tuplana tai puolitettuna, laittaakin vahingossa sen alkuperäisen määrän vaikkapa jauhoja. Niitä ylimääräisiä jauhoja on sitten kiva noukkia siitä kulhosta. Vielä parempi on jos ne ovat jo sekaisin.

- Sitten se, kun unohtaa jonkun aineksen. Leivoin muistaakseni jotakin piirakkaa ja unohdin siitä rasvan. Ehdin leivittää taikinan vuokaan, ennen kuin tajusin siitä puuttuvan jotakin. Sitten kaavittiin koko sotku takaisin kulhoon ja lisättiin se margariini.

- Tämä on uusin juttu tapahtui eilen. Aloin siis tekemään banaanilettuja, mutta meillä ei ollut banaania. Päätin sitten soveltaa vähän ja käytin marjoja sen banaanin sijasta. Näissä vegaanisissa letuissa oli siis mausteina kardemummaa ja kanelia. En ajatellut ihan loppuun asti ja laitoin mausteet sekä marjat vain sekaisin siihen taikinaan. Ja ei kyllä ollut kovin hyvää.


puu ja varjoja

KOODAUS -CSS

(Koodaus on kuin puhetta tietokoneille ja kaikelle elektroniikalle. Sen avulla voi esimerkiksi muokata blogin ulkoasua. Blogger käyttää css-koodikieltä, jota minäkin olen käyttänyt.)

- Css-koodissa kaikki koodi pitää olla samaan aikaan "koodikentässä". Ensimmäistä kertaa css-koodia värkätessäni en sitä ymmärtänyt. Tajusin onneksi aika nopeasti, että vanha koodi, jota kentässä ei enää ole, ei voi toimia blogissakaan. Jälkeenpäin  ajateltuna tuntuu typerältä, miten joku koodi, mikä ei ole edes käytössä voisi toimia.

- Css-koodissa myös koodien paikoilla on merkitystä. Esimerkiksi jos minulla olisi kolme koodia, joista yksi keskittää bannerin, toinen muuttaa otsikon ja päivämääräotsikon väliä pienemmäksi ja kolmas poistaa "sisällön tarjoaa blogger" tekstin alhaalta, minun täytyisi laittaa ne koodiin juuri tuolla tavalla peräkkäin, sillä ne näkyvät blogissa ylhäältä alas samassa järjestyksessä. Jos taas muuttaisin järjestyksen vaikkapa päinvastaiseksi, eivät toiminnot enää todennäköisesti toimisi. (toivottavasti joku ymmärsi..) En olisi varmaan vieläkään tajunnut sitä, jos insinööriäitini ei olisi sitä minulle kertonut..
   Okei, minulla oli siis koodi jonka piti keskittää alatunniste. (alatunniste on siis se palkki postauksen alapuolella, jossa on esimerkiksi tunnisteet.) Se ei toiminut, ei sitten millään, vaikka värkkäsin sitä useampana päivänä. Koodi oli myös "oikeassa" kohdassa alhaalla kuten alatunnistekkin. Sitten kokeilin jonkun älynväläyksen seurauksena laittaa koodin johonkin ihan muuhun kohtaan. Ja se toimi!

puitjavarjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti