Valokuvaus hackit testissä

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Ajattelin että olisi hauskaa kokeilla erilaisia valokuvaukseen liittyviä hackseja tai tämmösiä diy juttuja, mitä nää nyt on. Että tämä on nyt sitten postaus, jossa kerron näitä vinkkejä ja testailen niitä. Osa näistä toimi tosi hyvin ja osa taas oli ihan täys floppeja. Ohjeet on netistä (linkit alhaalla) eli ne ei ole keksimiäni.


Valkoinen valokuvausstudio
Aloitetaan helpoimmasta ja yksinkertaisimmasta, (ööh, joo, kaikki näistä on tosi helppo toteuttaa..) elikkäs tämmöisestä "valokuvausstudiosta". Sitä vasten saa otettua siis tuotekuvia tai jotain muita kuvia valkoisella taustalla. Tosin valo pitää huomioida. Paras vaihtoehto on tietenkin luonnonvalo. Sitten on kaikkia näitä hienoja kuvausvaloja, jotka toimii myös hyvin. Minä käytin ihan vain lamppua sen jälkeen kun alkoi hämärtämään, ja siinä kannattaa huomioida se, ettei joku kohta ole ihan ylivalottunut ja toinen täysin varjossa. (ja aiheeseen)


valkoinen kuvausstudio
Tarvitset:
-2 isoa valkoista paperia
-teippiä
-sakset

valkoinen kuvausstudio21. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, teippaa toinen paperi seinään ja laita toinen sen alapuolelle. Tadaa, valmis!Kimalteleva tausta
Tää on mun lemppari. Tässä tehdään siis kimalteleva tausta, vähän samalla tavalla kuin edellisessä ohjeessa, mutta ei valkoisena.

kimalteleva tausta Tarvitset:
-peilin
-foliota
-sakset
-teippiä
-ulkoisen salaman
-kuvattavan esineen

kimalteleva seinä2
1. Leikkaa foliosta esimerkiksi kaksi sopivan kokoista palaa. (ei liian isoja, sillä silloin ne repeävät helpommin seuraavassa vaiheessa)

kimalteleva tausta 3
2. Ryttää foliopalat, ja sen jälkeen avaa ne.

kimalteleva tausta4
3. Teippaa palat seinään kiinni vierekkäin.

kimalteleva tausta5
4. Laita peili lattialle folioiden alapuolelle, laita esine jota kuvaat siihen eteen ja asettele salama/valo hyvin, aikalailla kohtisuoraan esineen eteen. Minä käytin puhelimen salamaa ja se toimi hyvin.

kimalteleva tausta ja nalle


valon muotoilu
Tässä ohjeessa tarkoitus oli siis saada valokuvassa olevat valopilkut esimekiksi sydämen muotoisiksi.

valokuvioita
Tarvitset:
-sakset
-reijitin josta tulee sydämen/jonkun muun muotoisia paloja
-kynä
-teippiä
-mustaa paperia/kartonkia
-kamera

valokuvioita2
1. Ensimmäisenä on tarkoitus leikata sydän siihen kartonkiin. (mulla se sydän ei tullut siihen keskelle, joten piti teipata se toiseen kartonkiin..)

valokuvioita3
2. Teippaa kartonki kameran linssiin.

kuva Ja täähän ei onnistunut. Päätin lukea ne ohjeet sitten jälkeenpäin ja sain selville että kuvan epäonnistuminen johtui siitä, että aukon tulisi olla 1.8 ja polttovälin 50. Eikä mun kittiobjektiivi ole niin valovaimainen, ei, ei lähellekkään. Jos joku joka omistaa valovoimaisemman objektiivin kokeilee tätä, niin voisi kertoa kommenteissa toimiiko tämä oikeasti.Sumuiset reunat
Tässä tarkoitus olisi siis saada valokuvan reunoista sumuiset, käyttämällä muovipussia.

sumuiset reunat
Tarvitset:
-sakset
-muovipussin
-kameran
(-hiusrenksun)

sumuiset renunat2
1. Leikkaa muovipussiin reikä, mutta varo ettei siitä tule liian isoa. Silloin joudut käyttämään hiusrenksua.

sumuiset reunat3
2. Sitten muovipussi vain laitetaan kameran objektiivin ympäri, miin että osa tavallaan linssin päälle. Kuva kertoo paremmin.

ade
No, tämä toimi käytännössä. Muttei kuitenkaan näytä siltä mitä hain. Ne näyttää joltain epämääräsiltä könteiltä jotka on eksynyt siihen kuvaan. Ei se näytä yhtään siltä miltä pitäisi, mutta varmaan sen saisi aseteltua siihen jotekin hyvin, tosin mun kärsivällisyys ei riittäisi siihen. zoomiakaan ei voinut käyttää, niin että nuo reunat olisi näkyneet. Ei jatkoon.

kuvausstudio
folioseinä
valon muotoilu
sumuiset reunat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti