ostoslistalla

lauantai 16. syyskuuta 2017
Löysin taas Lean blogista tosi kivan postausidean, josta tykkäsin. Tein itsekin samanlaisen, tosin lyhemmän postauksen. Ideana on siis listata ostoslistalla olevia, valokuvaukseen liittyviä tavaroita. Asiat ovat täälläkin jonkinnäköisessä tärkeysjärjestyksessä, eli alkupään jutut olisi tarkoitus hankkia ensin.

Tuotekuvat on otettu verkkokauppa.comin, rajalacameran tai scandinavianphoton sivuilta. Linkit vievät kuvien lähteisiin, enkä hyödy niistä mitenkään.
makro-objektiivi
Nyt kun olen ostanut tuon uuden kameran, ja kuvaillut sillä kittilinssin kanssa jo kolme kuukautta alkaa pikkuhiljaa uusi objektiivi kuulostamaan houkuttelevalta. Toinen vaihtoehdoista on makro-objektiivi. Mulle hyvä polttoväli voisi olla se 105mm tai 90mm ja aukko noin 2.8. Lisäksi automaattitarkennus ja kuvanvakain on pakko olla, koska niitä ei ole Nikon D5300 rungossa.


teleobjektiiviToinen objektiivi tällä listalla on telezoomobjektiivi. Semmoinen olisi kiva omistaa, koska silloin pääsisin kuvaamaan esimerkiksi lintuja sekä urheilutapahtumia. Olen todennut 300mm pisimpänä polttovälinä aika sopivaksi, mutta sillä kuinka lyhyt lyhin polttoväli on, ei ole niin väliä. Zoom-ominaisuuden haluan helpottamaan kuvaamista.

gorillabod

Mulla on tavallinen jalusta, jota voi käyttää vain tietynlaiseen kuvaukseen. Tämmöinen gorillapod jalusta olisi ihan huippu ja varmastikin hyödyllinen vaikka makroiluun. Sitä on varmasti helppo kantaa mukana ja todennäköisesti "raahaisinkin" sitä matkassa useammin. Eikä hintakaan ole paha.


kaikenlaisa

Kämmenhihnaa olisi tosi mielenkiintoista kokeilla, varsinkin kun olen lukenut siitä paljon hyvää. Minua ainakin ärsyttää kuvatessa jos kamera pitää saada kauemmas itsestä, mutta kaulahihnan pituus ei riitä. Sitä ongelmaa kämmenhihnan kanssa ei varmasti olisi.
Toinen akku olisi todella kätevä, varsinkin kun Lontoon reissuun on enää pari viikkoa aikaa. Ei olisi yhtään kiva, jos akku loppuisi kesken kaiken eikä olisi vara-akkua. Myös toinen muistikortti ennen Lontoota olisi kova sana. Vaikka minun 16 gigatavun kortille mahtuu paljon kuvia, niin silti haluaisin toisen muistikortin, jottei se tila varmasti lopu kesken. Lisäksi minun nykyinen muistikortti on aika hidas, joten nopeuttakin kaivataan.
Kovalevy olisi myös todella tarpeellinen, varsinkin kun yli kuusi vuotta vanha tietokone on alkanut reistailemaan. UV-, polarisaatio- ja puoliharmaasuodattimia olisi joskus kiva kokeilla.

Mitä teidän ostoslistoilla on?

PS. Linkkien värit vaihtelevat, koska ne ei pysy samana vaikka vaihdoin ne samaksi monta kertaa. Ärsyttävää, mutta nyt mennään näillä.

10 kommenttia:

 1. Tää sun blogi on aivan ihana :)

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Muakin kiinnostaa toi Gorillapod, ja oon harkinnut sen ostoa itsekin! Jos ostat, niin tee ihmeessä esittely siitä tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, etten saa siitä kovin paljoa teksiä aikaiseksi, joten ei välttämättä ole mitään järkeä alkaa siitä yhtä kokonaista postausta väsäämään. Mutta katsotaan, jos ostaisin useampia juttuja kerralla ja tekisin esittelyn niistä kaikista. Kiitos ideasta kuitenkin!

   Poista
 3. Listaltasi löytyyki paljon hyviä ja tarpeellisia asioita, jos ihan pelkkää macro ominaaisuutta etsit niin suosisittelen katsomaan macrozoomia, aika monissa tamronin 70-300mm linseissä on se macro ominaisuus vielä erikseen. Ja sitten jos on ihmisten kuvaamisesta kiinnostunut enemmänkin niin siihen kannattaa sitten isomman aukon objektiivia etsiä :D

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!
   Jep, se macro-ominaisuus voisi olla ihan kätevä. Toisaalta taas se ihmisten kuvaaminenkin vähän kiinnostaa, niin olisi ihan hyvä olla yksi suuremman aukon objektiivi. Mutta toisaalta se 105 mm saattaa olla vähän turhan suuri polttoväli ihmisten kuvaamiseen.. No onneksi ei tarvitse ihan vielä tätäkään päättää!

   Poista
 4. Kiva postaus, tykkäsin!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ooh! Itse aina katselen vaikka mitä uusia vehkeitä omaan kameraan :D Ja jotenkin tuo "Kaikenlaista" nauratti, kun jotenkin aina on jotain ostettavaa vaikka ihan oikeasti kaikkea ei tarvitsisi :D

  Itse ostin telezoomin 70-300mm ja maksoin siitä 60 euroa. En ole käyttänyt sitä kun pariin otteseen. Ja aikalailla tuo mun macro objektiivi on moni käyttöinen ! Sillä otan henkilökuvat ja luontokuvat. ja siinä kyseisessä objektiivissa ei ole kuvanvakainta, ja todella hyvin olen pärjäänyt ! :)
  Kiva blogi sulla :)

  Blogi: ellanakuvat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on että haluaa kaikenlaista, vaikkei oikeasti tarvitsisikaan. Tuo akku ja muistikortti tuntuivat ihan supertarpeellisilta Lontooseen, mutta enhän mä niitä olisi siellä tarvinnutkaan. Akku ja tila riitti ihan hyvin :)

   Joo tota mackroa oonkin miettinyt. Se kun käy muotokuvaukseen ja makroiluun, jos se polttoväli on hyvä. Mistä sä ostit tuon tele-zoomin? sehän ei paljoa maksanut!

   Kiitos!

   Poista