3 paikkaa, joissa kannattaa käydä Oulun keskustassa

sunnuntai 19. marraskuuta 2017
Kaikki tietää sen ainiasen ongelman, kun on lähdössä johonkin reissuun, muttei tiedä siitä paikasta entuudestaan yhtään mitään. Sen takia mä kokosin kolmen kohdan listan paikoista, joissa Oulun keskustassa kannattaa käydä. Tässä listassa ei ole shoppilu- tai aktiviteettipaikkoja, (jos Ainolanpuistoa ei lasketa) joten ne kannattaa tsekata esimerkikisi tästä blogista. Toivottavasti tästä on jollekin hyötyä!

ainolanpuisto1
ainolanpuisto2


Ainolanpuisto

Ainolanpuisto on melko iso puisto Oulun keskustan kupeessa. Mun mielestä Ainolanpuisto on todella kiva paikka, varsinkin kun sieltä löytyy kaikille kaikkea. Leikkipuisto, kahvila ja kesäteatteri. Lisäksi Ainolanpuisto on joen varrella, joten sieltä löytyy paljon erilaisia puroja sekä vesi-alueita. Ainolanpuistossa voi viettää piknikkiä, käydä kävelyllä tai ottaa vaikkapa kuvia.
Mutta täytyy kyllä sanoa, että nämä kuvat eivät imartele ainolanpuistoa juurikaan. Vuodenaika on kaikista masentavin, joten kaikki vihreä kesällä ja värikäs syksyllä on nyt kuihtunut pois. Kesällä, syksyllä, talvella ja keväällä (eli käytännössä kaikkiin vuodenaikoihin, jos näitä välivaiheita ei lasketa) Ainolanpuisto on todella nätti paikka,

pikisaari1
pikisaari2


Pikisaari

Pikisaari on Oulun keskustassa. Vaikka se onkin saari, sinne on hyvät kulkuyhteydet. Pikisaaressa on värikkäitä, vanhoja taloja ja se on minun mielestäni söpö paikka. Mä tykkään tästä paikasta ja suosittelen siellä käymistä ehdottomasti. Pikisaari ei voita Helsingin Huvilakatua tai muitakaan ihania vanhoja kaupunkeja, mutta on kuitenkin todella kiva paikka vaikkapa aamukävelyille. Täältä löytyy lisää kuvia pikisaaresta ja vähän muualtakin Oulusta.

oulun tori
oulun tori 2
toripolliisi
toripolliisi2
pannukakkutalo2
pannukakkutalo


Torinranta: Kauppatori, Toripolliisi ja Pannukakkutalo

Tori, toripolliisi ja Pannukakkutalo ovat kaikki todella lähekkäin meren rannassa. Oulun kauppatori on ihanan eloisa paikka kesäisin, mutta muina vuodenaikoina se on autio. Kesäisin siellä on elintarvike-, (esim. marjoja sekä vihanneksia) herkku- ja ruokakojuja, joiden lisäksi Kauppatorilla myydään käsitöitä ja muuta tavaraa.

 Torinrannassa on myös Oulun oma toripolliisi, jonka kanssa on otettu varmasti satoja selfieitä ja kuvia. Kaikkien Oulussa käyneiden onkin "pakko" nähdä tämä. Wikipedian mukaan "Patsas on saanut nimensä torilla vuosina 19341979 toimineista kolmesta toripoliisista, jotka valvoivat alueen järjestystä". 

Pannukakkutalo. On. Taivas. Se on tunnelmallinen, torilla kaikkina vuodenaikoina auki oleva ruokapaikka. Pannukakkujen vaihtoehtoina ovat suolainen ja makea, joihin kumpaankin löytyy monia täytteitä. Mun lemppari on valkosuklaa-mansikka pannukakku, joka on maailman parasta. (tätä ei ole tehty yhteistyössä, Pannukakkutalon pannarit ovat vaan niin hyviä että niitä on pakko hehkuttaa) Muita käymisen arvoisia kahviloita ovat Cafe Rooster, (tosin todella kallis paikka) Rotuaarilla oleva Cafe Bisketti ja vain kesäisin auki oleva Tähtitornin kahvila.


oulu katu
valkea oulu

Lisäksi mainitsisin Nallikarin, Koitelinkosket, Valkean ja Elokuvateatteri starin. Kaikki aivan ihania paikkoja Oulussa. Mua kiinnostaa myös mitkä on teidän lempparipaikkoja kotikaupungeissanne? Ja oululaiset, mitä tästä listasta jäi puuttumaan?

4 kommenttia:

 1. Ois niin siistiä käydä oulussa vaikka ihan kuvaus retkellä! Ei vitsi, nyt tiedän missä kannattaa käydä kuvaillemassa kun siellä joskus vierailen :)
  Ihana postaus ja kiitos vinkistä :) Ja pakko myöntää että... itse en tiennyt tuon tori poliisin olevan oulussa, (Luulin sen olevan porissa, Hyvin on taas maantiedontunnit käyty) :D  Blogi: https://ellanakuvat.blogspot.fi/
  Luontokuvat IG: ellanaleh
  Muotokuvat IG: ellanakuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua että vinkeistä oli apua!
   Hehe, Porissa. Se on vähän eri suunnassa ;)

   Poista
 2. Oi tosi mielenkiintoinen postaus! Jokaisessa kaupungissa on kuitenkin niin omat juttunsa, että näitä olisi tosiaan huippua lukea muistakin paikoista :) Mä en oo itse viettänyt Oulussa oikeastaan ollenkaan aikaa, usein ollaan matkalla pysähdytty Lappiin mennessä ja siinä se. Tämän sun postauksen perusteella olisi kuitenkin kiva käydä tutustumassa Ouluun paremminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on totta että kaikissa kaupungeissa on omat juttunsa. Tämmösiä postauksia olisi kyllä ihan huippua lukea muistakin blogeista, niin tietäisi vähän paremmin missä kannattaisi käydä.
   Kiitos!

   Poista