Bad Gastein -pieni alppikylä Itävallassa

tiistai 20. maaliskuuta 2018
itävalta21
itävalta5
itävalta4
itävalta3
itävalta19
itävalta41
itävalta40
itävalta38
itävalta36
itävalta35
itävalta37
itävalta7
itävalta14
itävalta17
itävalta9


Olimme perheeni kanssa laskettelureissulla itävallassa hiihtoloman ajan. Valitsimme yöpymispaikaksi Bad Gasteinin kylän ja sieltä hotelli Appartements Sonnenweden. Meidän hotellihuoneisto ei ollut sisustuksella pilattu ja suurin osa huonekaluista oli Ikeasta. Se oli kuitenkin ihanan iso: kaksi makuuhuonetta, kaksi kylppäriä, eteinen, sekä keittiö-olohuone. Aamupalaa siellä ei tarjoiltu, muttei se kummemmin haitanutkaan.

Bad Gasteinin kylä, (ja ilmeisesti kunta) josta ensimmäiset neljä kuvaa ovat, on wikipedian mukaan kylpyläkunta. Tuossa kylässä ei kylpylöitä kovin montaa tähän aikaan vuodesta näkynyt. Yksi ei käytössä -oleva kylpylä bongattiin, kuten myös yhden hotellin uima-altaat. Rinteissä näkyi mainoksia kylpylöistä, ja muutama uima-altaan sekä lammen sekoitus (en ole perehtynyt asiaan, mutta ne saattavat hyvin olla kuumista lähteistä johdettua vettä, joista puhutaan täällä).

Korkeuserot kylän ylä- ja alaosan välillä ovat aika suuret. Alhaalla on vesiputous, useampia hotelleja, pieniä kauppoja sekä kahviloita. Ylhäällä sijaitsevat hissit ja muutamat rinteet. Ylös asti menee yksi gondolihissi. Sieltä alas laskiessa puoleen väliin asti on punaista rinnettä ja siitä eteenpäin o loppupäivästä surkeassa kunnossa oleva siirymäreitti. Hissit aukeavat puoli yhdeksältä ja silloin sinne kannattaakin mennä. Siihen aikaan rinteet ovat parhaassa kunnossa. Viimeiset hissit menevät kiinni neljän aikoihin ja silloin rinteet ovat vastaavasti ihan huono laskea.

Ylhäällä sijaitsevat lisäksi Euro Spar, Itävallassa hallitseva ruokakauppaketju, useampia ruokapaikkoja, after ski baareja ja turistikrääsäkauppoja. Bad Gasteissa se kylän yläosa oli huomattavasti vilkkaampi varsinkin rinteiden avaamis- ja sulkemisaikoihin. Skibussit olivat näihin aikoihin aivan täynnä.

Kylässä sijaitsee myös 2.5 kilometriä pitkä kelkkarata, johon pääsee laskemaan puisilla kelkoilla. Ylös kulkee yhden hengen tuolihissit ja sieltä tullaan sitten alas. Se oli hauskaa! Lipun hinta yhdelle mäelle aikuiselta oli noin kuusi euroa, jos oikein muistan.

Yhteenvetona sanoisin Bad Gasteinia oikein mukavaksi pikku kyläksi. Kovin erikoinenhan se ei ollut maisemia lukuunottamatta, mutta silti jees. Hotellin saaminenkaan sieltä ei ymmärtääkseni ollut kovin vaikeaa joten voin kyllä suositella.

Oletteko te käyneet alppikylissä? Minkälaista siellä oli?

2 kommenttia:

  1. Oi vautsi mitä kuvia ja maisemia! Ihan mielettömän upeita<3 Yksi munkin haave on päästä käymään Alpeilla :)

    Elli

    VastaaPoista
  2. Kiitos♡ Kaunista siellä kyllä oli. Ehkä sääkin pääset käymään tuolla päin joku päivä :)

    VastaaPoista