Vähän lisää minusta

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018
Oon kirjoittanut tänne blogiin jo yli vuoden. Se on aika todella paljon enemmän kuin mä aavistelin kirjoittaessani blogin osoitetta bloggeriin ensimmäistä kertaa. Olin nimittäin pitänyt edellistä lifestyle-blogiani kolmisen kuukautta. Ajattelin, että innostus lopahtaa samoin tavoin heti alkuhuuman jälkeen.

Sain jostakin idean perustaa blogin. Etsin ja luin paljon tietoa siitä miten muokata blogin ulkoasua, miten saada lisää lukijoita ja miten tehdä sitä, tätä tai tuota. Luin Tiia Konttisen postauksesta, että blogin aihe kannattaisi olla rajattu, joten rajasin aiheen "valokuvauspainotteiseksi lifestyleblogiksi" kuten sen silloin ilmaisin. Parin ensimmäisen kuukauden sisällä tästä muodostui valokuvausblogi, keksin nimen johon olen tyytyväinen, ostin ulkoasun ja kirjoitin muutamia postauksia. Tästä alkaneen blogini huiman pitkän historian aikana en ole kirjoittanut tänne kovinkaan paljoa itsestäni lukuunottamatta niitä ensimmäisiä tekstejä, joten nyt on sen aika.

DSC_3235

Oon siis Iida, 15 vuotta. Asun Oulussa vanhempieni, kahden pikkusisaruksen ja 2-vuotiaan Ade-koiran kanssa. Nuorempana en niinkään välittänyt eläimistä, mutta parin viimeisen vuoden aikana musta on kuoriutunut kunnon koirahullu. Luonteeltani olen huomaavainen, kova puhumaan ja ylipäätään ekstrovertti. Rakastan suklaata, selviytyjiä, tulppaaneja, hyvää ruokaa ja metsässä kävelyä. Nautin yksin olemisesta, mutta joskus mä ajattelen liikaa. Mietin huonossa asemassa olevia ihmisiä, eläimiä ja tätä koko maapalloa. Maailmassa vallitsevaa epätasa-arvoa, sotia, köyhyyttä. Täällä on niin paljon pahaa, mutta toisaalta myös hyvääkin. Sen takia pyrin elämään hetkessä, nauttimaan siitä kaikesta mitä mulla on ja samaan aikaan tekemään hyvää.

Oon kuvannut vuodesta 2015 lähtien välillä enemmän ja toisinaan vähemmän. Kuvasin lähinnä puhelimellani ja jouluna saadulla pokkarilla seuraavan vuoden syksyyn asti, jonka jälkeen aloitin käyttämään vanhempieni järjestelmäkameraa. Blogin perustamisen aikoihin luin paljon kamerateknisistä jutuista ja valokuvaamisesta Lean kuviakin kiinnostaa -blogista. Opin sieltä todella paljon kaikenlaista ja niihin aikoihin aloin valokuvaamaan enemmän. Kesällä 2017 ostin oman kameran ja myöhemmin keväällä kaksi objektiivia, joista kirjoittelen tänne myöhemmin. Aloitin myös valokuvauskerhossa käymisen.

DSC_3276

Tykkään kuvata luontoa, lähinnä yksityiskohtia, ihmisiä sekä urheilua. Lähitulevaisuudessa aion kokeilla ja harjoitella eläinten/lintujen ja potrettien kuvaamista, koska mä en ole ikuistanut niitä juurikaan, mutta olen kuitenkin kiinnostunut niistä. Valokuvaajana haluan ikuistaa kauniita ja mielenkiintoisia asioita, en niinkään tavallista arkea tai sisarusten syntymäpäiväjuhlia. Niissä tilanteissa valokuvaamisesta tulee tavallaan pakonomaista, enkä pysty keskittymään siihen hetkeen. Siksi ne kuvatkin ovat usein vain satunnaisia räpsyjä.

Valokuvaamisen ja bloggaamisen lisäksi oon harrastanut aina urheilua. Ensin telinevoimistelua, tanssia, sirkusta sählyä, uintia, jota harrastin pisimpään, ja nyt pesäpalloa. Ne ovat kuuluneet mun elämään todella pitkään ja olleet iso osa sitä. Pesäpallossa vihaan ja samaan aikaan pidän eniten sen haastavuudesta. Pesäpallon kautta aloitin myös tuomaroinnin, joten harrastuksia riittää. Mä oonkin aina ollut helposti innostuva ja vähän kaikesta kiinnostunut tyttö.

Tulevaisuudelle mulla on melko paljon suunnitelmia. Haaveena olisi perustaa oma yritys ja tavoitteena tehdä asioita, jotka tekee mut onnelliseksi. Syödä enemmän kasvispainoitteisesti, matkustella ja urheilla. Omistaa koira ja nähdä ystäviä sekä läheisiä. Ei sitä kuitenkaan vielä tiedä, mitä mä haluan elämältä viiden tai kymmenen vuoden päästä. Antaa ajan näyttää.

Mua kiinnostaisi myös tietää teistä ruudun toisella puolella olevista tyypeistä. Kommentteihin saa kirjoitella lyhempää tai pidempää tekstiä, tai vaikka heittää linkki omaan esittelypostaukseen!

4 kommenttia:

 1. Vaikutat tosi herttaselta tyypiltä ja kirjotat tosi selkeää tekstiä. Oon ollut lukijana sun blogissa jo jonkin aikaa! Nouwiin siirtyessä esittelin myös lyhyesti itseäni, voin pistää sulle linkkiä. :)

  http://www.nooraemilia.fi/siirryin-nouwiin-life-update-33379031

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitoskiitos paljon! Tämmöset kommentit piristää aina mieltä ♡ Meen heti lukemaan tuon sun linkkaaman postauksen :)

   Poista
 2. Ihana kuulla susta enemmän<3 Sun tulevaisuuden suunnitelmat kuulostaa tosi hyvältä, aika samantyyppisiltä kuin mulla itselläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mimmosia sunnitelmia sulla on tulevaisuudelle? :)

   Poista